top of page

MAUREEN MEENG

Founder, Vertrouwenspersoon, Mediator, Trainer, Systemisch Werk

Na een studie Bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen ben ik werkzaam geweest in de uitgeverijwereld in Nederland en Oost Europa op management en directieniveau en daarna heb ik met Roemeense partners een eigen Communicatiebureau opgezet. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar de non-profit wereld en geholpen een leeuwenonderzoek en conservation organisatie op te zetten in Oost Afrika, waar ik nog steeds aan verbonden ben als Trustee. 

 

De rode draad in mijn carrière is geweest het aansturen of adviseren van teams van gepassioneerde mensen om samen de juiste omstandigheden te creëren die nodig zijn om iets op te zetten en te groeien. Altijd hands-on, oplossingsgericht en met veel enthousiasme. Ik weet uit ervaring welke spanningen er kunnen ontstaan in zo’n omgeving en heb gemerkt dat een goed gesprek en een beetje humor de lucht kunnen klaren en dat dit liever eerder dan later kan gebeuren, ook als de groei stagneert en de organisatie juist moet inzetten op stabilisatie of moet afschalen. Het werken met verschillende teams en culturen in verschillende organisaties heeft me geleerd dat goede communicatie een wereld van verschil kan maken voor het goed reilen en zeilen van organisaties en dat miscommunicatie vaak de oorzaak is van conflicten. Ook weet ik dat het als leidinggevende of ondernemer heel verleidelijk is om te denken dat een goede gedragscode en meldingsregelingen niet nodig zijn omdat  “iedereen wel weet hoe we met elkaar omgaan”. Ervaring heeft me geleerd dat zulke regels houvast geven en juist preventief kunnen werken. 

 

De laatste jaren heb ik een meer adviserende rol en merk ik dat ik vaak door mensen in vertrouwen wordt genomen over conflicten op hun werk en dat mijn empathie, pragmatisme en rust gewaardeerd worden. Om die vaardigheden ook op een professionele manier te kunnen toepassen, heb ik de opleidingen tot mediator en vertrouwenspersoon gedaan.

Nu zet ik mijn ervaring en expertise in om als geregistreerd Vertrouwenspersoon (LVV) organisaties bij te staan in het creëren van een prettige en veilige werkomgeving en zo het plezier in werk voor het team te vergroten en organisaties te helpen succesvoller te kunnen zijn bij het behalen van hun doelstellingen. Ook geef ik als CRKBO geregistreerd docent trainingen in de basisopleiding vertrouwenspersoon.

 

Naast het Nederlands ben ik ook in het Engels inzetbaar.

Maureen Meeng, founder Partners in Vertrouwen, externe vertrouwenspersoon inhuren
Partners in Vertrouwen werkt alleen met LVV geregistreerde externe vertrouwenspersonen
Partners in Vertrouwen werkt met trainers die CRKBO geregistreerd zijn.

Actief in o.a:

Amsterdam

Noord Holland

Midden Nederland

bottom of page